Kørestolsbrugere starter rådgivnings-virksomhed

Efter 30 år i hver sin kørestol har to kammerater fra Viborg nu startet egen virksomhed, hvor de rådgiver andre kørestolsbrugere.

19.jpg

To kørestolsbrugere fra Viborg har fået en god idé. Efter 30 år i kørestol er de blevet eksperter, så nu har de startet egen virksomhed. Gennem den vil de hjælpe nye kørestolsbrugere til et bedre liv på hjul.

- Indtil videre har det kun været investeringer, men sådan er det med alt sjovt, siger Jes Klein.

Normalt er det ikke en fordel at være lam fra brystet og ned. Men når man lever af at teste kørestole, så er det faktisk en fordel.

- Folk der ikke lever 24/7 i en kørestol, de ved altså ikke, hvordan det er, siger Jes Klein, der er salgs- og produktchef i firmaet Kørestolseksperten.

Egne erfaringer skal være deres levebrød
De to kammerater brækkede for 30 år siden ryggen i hver deres faldulykke. Nu bruger de deres erfaring fra et liv i kørestol, til at hjælpe andre i samme situation.

- De bedste dage, det er, når jeg har lavet en stol til et barn, og så forældrene de står og græder – så har vi gjort noget godt, siger Jes Klein.

Siden de oprettede virksomheden, har både kommuner og private vist interesse for deres rådgivning. Nu skal de have vendt interessen til indtægt.

I første omgang er planen, at makkerparret vil forsøge at gøre sig synlige, når de triller ind på det midtjyske kørestolsmarked.

 

1:42