JBS-stjerne verdens bedste

Fifa kårer igen Cristiano Ronaldo som verdens bedste. Har nu vundet titlen lige så mange gange som Lionel Messi.

Fodboldspilleren, der er levende reklamesøjle for underbuksefirmaet JBS i Herning, er for andet år i træk og femte gang i alt  kåret som verdens bedste fodboldspiller af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).
    
Det meddeler Fifa på Twitter.
    
Den 32-årige portugiser fra spanske Real Madrid blev mandag aften hyldet ved en prisuddeling i London, efter at han vandt afstemningen med navnet "The Best Fifa Football Awards".
    
De øvrige nominerede var argentinske Lionel Messi fra spanske FC Barcelona samt brasilianeren Neymar, der i sommer skiftede fra Barcelona til franske Paris Saint-Germain. 

Kåringen af Cristiano Ronaldo er meget lidt overraskende. Den portugisiske målmaskine har - lige som sidste år - haft et forrygende år med store titler til det i forvejen prangende cv.
    
Ronaldo har i år vundet såvel det spanske mesterskab som Champions League med Real Madrid.
    
I sidstnævnte turnering trådte han i karakter i foråret og scorede ti gange i fem kampe fra kvartfinalerne og frem til og med finalen.
    
Finalen i Cardiff vandt Real Madrid med 4-1 over italienske Juventus. Cristiano Ronaldo endte som Champions Leagues topscorer med 12 mål.

Udligner i Messi-duel    

Med mandagens kåring har portugiseren samtidig udlignet til 5-5 i den et årti lange interne duel mod Lionel Messi. 

Ronaldo og Messi har delt Fifa-hæderen mellem sig gennem de seneste ti år, men portugiseren har vundet den fire af de seneste fem gange.
    
Fifa uddelte fra 1991 til og med 2009 hæderen Fifa World Player of the Year. Fra 2010 til og med 2015 samarbejdede Fifa med folkene bag Ballon d'Or-kåringen i en kåring med navnet Fifa Ballon d'Or.
    
Det samarbejde ophørte imidlertid sidste år, og derfor er der nu to priser for verdens bedste fodboldspiller igen.

Sådan her så det ud, da det første Ronaldo-undertøj blev lanceret fra Herning.