Influenza-overbelægning: Enhedslisten bakker Venstre op

Regionsrådspolitikeren Else Kayser fra Enhedslisten giver Jørgen Winther fra Venstre ret i, at der nu skal sættes ind over for overbelægningerne ved influenza.

Der skal fremover sættes flere kræfter ind, for at influenzaudbruddet ikke ender med overbelægning på de danske sygehuse, mener Else Kayser.
Der skal fremover sættes flere kræfter ind, for at influenzaudbruddet ikke ender med overbelægning på de danske sygehuse, mener Else Kayser.
Foto: TV MIDTVEST

- Jeg er enig i, at vi aktivt må forholde os til de tilbagevendende overbelægninger.

Sådan lyder det fra Enhedslistens Else Kayser, der forholder sig til Venstres Jørgen Winthers kritik af sygehusenes håndtering af influenzaen.

Else Kayser er regionsmedlem i Region Midtjylland og sidder i hospitalsudvalget.

Hun synes, at det er på tide, at der bliver sat fokus på, at systemet skal være på forkant over for influenzaen.

- Så længe jeg kan huske, er det kommet bag på hospitaler og sundhedsvæsenet, når de ved årsskifte og tidlige forår har stået med de store overbelægninger i sengeafdelingerne, især de medicinske afdelinger, lyder det fra Else Kayser.

Hun giver altså giver Jørgen Winther ret i, at det ikke kan blive ved med at komme bag på sygehusene, når influenzaen pludselig rammer.

Der skal gøres noget

Jørgen Winther, der sidder med i regionsrådets Hospitalsudvalg sagde onsdag til TV MIDTVEST, at han finder det dybt frustrerende, når det gang på gang kommer bag på sygehusene, at influenzaen rammer.

- Det må simpelthen ikke ske i år. Jeg vil ikke finde mig i, at direktører eller overlæger kommer og siger, at de er overrasket over, at der kommer en influenza, sagde Jørgen Winther onsdag.

Og nu er der tilsyneladende et fælles fodslag på tværs af de politiske partier for at forhindre, at det samme sker, når influenzaudbruddet rammer i år.

- Vi sætter fokus på, hvordan man håndterer og hjælper hinanden på tværs af afdelinger og så vi er bedre beredt, såfremt epidemien indfinde sig, siger Else Kayser.

Hun understreger desuden, at der stadig er en stor udfordring ved at finde den fornødne kapacitet imellem influenzaudbruddene.

2:09
Influenza-epidemier kommer næsten  hvert år. Hvordan kan det komme bag på sygehusene, spørger regionsrådsmedlem.