Indsatsstyrker på gaden i Herning

Demonstrationer, uroligheder og indsættelse af større politistyrker præger onsdag og torsdag Herning. Midt- og Vestjyllands Politi uddanner mobile indsatsstyrker.

210109PolitiOevelse2.jpg

Det er bare øvelse, men situationerne skal virke overbevisende ægte, når politifolk fra hele landet bliver uddannet til arbejdet i mobile indsatsstyrker. Omkring 30 folk fra Beredskabsstyrelsen optræder som demonstranter i flere øvelser og kaster også med brosten - dog i form af gummiklodser. Politifolkene skal simpelthen udsættes for så virkelighedstro træning som muligt, så de er optimalt forberedt på de opgaver, de kan blive sendt ud på.

Kør frem og spring ud

Det mobile indsatskoncept bliver brugt i forbindelse med større arrangementer som fodboldkampe, statsbesøg, husbesættelser, demonstrationer og andre begivenheder, hvor man forventer uro. Delingerne rykker kun ind, når politiet har opgivet dialog med for eksempel demonstranterne. Betjentene uddannes til at være meget effektive ud fra devisen: Kør frem, spring ud, arrester, hop ind, kør tilbage.

Erik Kristensen, der er politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi, fortæller om træningen af betjentene: