Ildsjæl: Ringkøbing skal være kunsthåndværkernes by

I dag og de næste fire mandage vil Vester Strandgade i Ringkøbing være fyldt med kunsthåndværkerstande. Det skal være starten på Ringkøbing som kunsthåndværkerby, mener ildsjæl.

Glas i mange former, lerpotter og portrætmalerier er nogle af de ting, midt-og vestjyderne kan se i dag og de næste fire mandage. Kunsthåndværkere har nemlig slået sig ned og sat deres stande op på Vester Strandgade. Og ildsjælden Lone Keilberg er hjernen bag.  

- Jeg tænker, jeg kan være med til at sætte Ringkøbing på landkortet som kunsthåndværkerby. Byen trænger nemlig til, at der sker noget nyt, siger Lone Keilberg.

Lone Keilberg er selv kunsthåndværker. I maj 2016 åbnede hun sin egen smykkebutik på Vester Strandgade, og det er kun gået fremad siden. Oprindeligt er hun fra Sjælland, men siden 2008 har hun boet i Ringkøbing, og byen er virkelig kommet under huden på hende. Derfor er hun begyndt at engagere sig i byens udvikling, som hun blandt andet samarbejder med kommunen om.

quoteJeg tænker, jeg kan være med til at sætte Ringkøbing på landkortet som kunsthåndværkerby. Byen trænger nemlig til, at der sker noget nyt

Lone Keilberg

Mange lokale kunsthåndværkere

Blandt de mange stande står både lokale kunsthåndværkere fra Ringkøbing og Hvide Sande, men nogle af kunstnerne er også kommet længere væk fra som Viborg og Sønderborg.

En af dem, der er kommet, er Bente Kallehauge. Og det er ikke kun for reklamen, at hun har stillet en stand op med sine kunstværker af uld.

- Jeg synes, det er fedt. Her er en god stemning, og her er en masse mennesker. Og så kan jeg møde andre kunstnere. Det er vigtigt, at vi holder sammen, siger Bente Kallehauge.

Netop det er en af hovedtankerne bag Lone Keilbergs ide. Kunstnerne skal mødes, så de kan hjælpe og inspirere hinanden.

- Det, jeg rigtig gerne vil, er, at vi kunsthåndværkere skal bruge hinanden, sparre med hinanden, netværke. For når man er kunsthåndværker, kan man være meget ensom. Så hvis vi kan hjælpe hinanden, siger Lone Keilberg. 

#Fordivielskermidtogvestjylland

TV MIDTVEST sætter i juli og august fokus på alt det, vi elsker ved vores region med kampagnen #fordivielskermidtogvestjylland. 
Vi tager ud og dækker begivenheder, møder mennesker og besøger steder, der er helt særlige for Midt- og Vestjylland. 
Du kan være med til at påvirke kampagnen. Skriv til os, hvor vi skal tage hen ved at sende dit tip til redaktionen@tvmidtvest.dk. Du kan også sende dine egne optagelser via Mobilholdet, læs mere om det her
Vær med: Hvad elsker du ved Midt- og Vestjylland?  

Herunder kan du se vores Facebook Live fra Ringkøbing tidligere i dag: