Ib Poulsen: Ministeren har løjet for mig

Der kan være en ministerstorm på vej mod Esben Lunde Larsen. Et flertal i Folketinget anklager ham for at have løjet.

Et flertal med Dansk Folkeparti i spidsen beskylder her til aften miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen for at lyve for Folketinget.

Sagen kommer efter den fiskeriaftale, som Folketinget har indgået uden om Esben Lunde Larsen og Regeringen. Flertallet mener, at Esben Lunde Larsen har talt usandt over for dem, fordi han ikke har oplyst korrekt om, hvordan de største fiskere kan kontrolleres. 

- Jeg synes, jeg har spurgt utallige gange i denne her sag, og det har været en hæmsko for at komme videre i implementeringsplanen ift. fiskeripakken, det med at gøre op med kvotekongerne. Det har været svært at få et ordentlig og fyldestgørende svar, og nu viser det sig, at han har direkte løjet over for mig, når jeg har spurgt om man kan gøre noget ift. at stramme op ift. kvotekongerne ud over Tro og Love-erklæringen, og det har han sagt, at det kan man ikke, siger fiskeriordfører Ib Poulsen (DF) i aften til TV MIDTVEST.

quoteDet har været svært at få et ordentlig og fyldestgørende svar, og nu viser det sig, at han har direkte løjet over for mig.

Ib Poulsen (DF), fiskeriordfører

Anklagerne mod Esben Lunde Larsen kommer i form af et samrådsspørgsmål, hvor ordførere fra partierne uden om regeringen skriver:

"Ministeren bedes redegøre for, hvorfor han har talt usandt og tilbageholdt vigtige oplysninger for Folketinget i sagen om stramning af reglerne i relation til kvotekoncentration (kvotekonger)."

Har det tæret på din tillid til ministeren?

- Det er svært. Der er nogle programmer, vi skal have udmøntet osv., og så er det er svært for mig at sidde over for ministeren, når jeg ikke ved, om han taler sandt eller usandt til mig, siger Ib Poulsen

Hvor alvorligt er det, at I bruger det ordvalg, at han har talt usandt?

- Det er op til partiet og partiets ledelse. Det er ikke op til mig at vurdere. Jeg kan bare konstatere, at der er blevet løjet over for mig i denne her sag.

Esben Lunde Larsen er nu indkaldt til hastesamråd. Det er endnu uvist, hvornår det bliver.