Hvor er den fede skat?

I marts 2009 præsenterede regeringen en ny skat på fedtstof. Men nu er den foreløbigt tre måneder forsinket.

Vi skal alle sammen være sundere, og derfor præsenterede regeringen i marts 2009 en ny fedtskatProblemet er bare, at skatten bliver haglet ned fra alle sider - og her knap 3 måneder efter, at den skulle træde i kraft, er den stadig ikke blevet godkendt i EU.

Dragsbæk Margarine på pinebænken

I over et år har Dragsbæk margarine været på pinebænken. Regeringens skat på mættede fedtstoffer skal indbringe 1 mia. kroner om året - og cirka en tredjedel af regningen lander hos margarinefabrikken i Thisted, der ikke har meget til overs for den nye skat. Især ikke, fordi den ikke rammer alle produkter med fedt i. Mælk og kød er blandt undtagelserne, og det finder Dragsbæk Margarine urimeligt.

Konkurrenceforvridende

Fedt-skatten betyder altså skæv konkurrence blandt danke virksomheder, men også en dårligere konkurrence-evne overfor import-varer. Fedtskatten kan ifølge en ekspert opfattes som en importskat, hvilket strider imod EU-regler. Det er blandt andet derfor skatten foreløbigt er forsinket tre måneder.

Mere om fedtskatten i TV/MIDT-VEST søndag 19.30. Hør her nedenfor Venstres skatteordfører Torsten Schack-Petersen forklare sig i sagen: