Hospitalsbehandling i hjemmet

Med et nyt tiltag fra Region Midtjylland kan patienter få kortere indlæggelsesforløb, idet ambulancebehandlere nu kan hjælpe borgerens hjem.

160211RegionMidtjylland.jpg

Fremover kan midtjyder få kortere indlæggelsestid, efter ambulanceredere fra i dag også rykker ud og hjælper i borgernes hjem med sundhedsmæssige opgaver. Det er et nyt tiltag fra Region Midtjylland, som gør det muligt, at ambulanceredere i særlige tilfælde kører ud og hjælper patienter i deres eget hjem. Fremover kan ambulancen altså kunne udføre samme opgaver, som hidtil har krævet, at patienten kom ind på hospitalet, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Håbet med det nye tiltag er, at det kan være med til at give kortere indlæggelser. I nogle tilfælde håber regionen også på, at indlæggelser helt kan undgås – det samme gælder ambulante besøg. Det kan eksempelvis dreje sig om patienter, der har behov for overvågning af hjerterytmen over et længere forløb. Her kan en ambulancebehandler komme og hjælpe med at påsætte og afmontere det nødvendige udstyr.

- Vi er jo allerede ude på vejene med ambulancerne og hjælper gerne med opgaver, der kan være med til at afkorte patienternes samlede behandlingsforløb. Det giver god mening også for patienterne, at de kan komme tidligere hjem i egne rammer, siger Else Ammitzbøll, præhospital direktør, Region Midtjylland.