Høreapparater dræner kommunekasse

Tilskud til høreapparater bliver ved med at dræne Favrskov Kommunes pengekasse.

hoere001.jpg

Programmet "Operation X", der tirsdag aften blev vist på TV2, afslørede, at flere og flere private leverandører på markedet har skvævredet økonomien på høreapparat-området.

Og det kan man også mærke i Favrskov Kommune. I lighed med flere andre kommuner har Favrskov Kommune siden 2007 oplevet en konstant stigning i udgifterne til høreapparater. Fra at bruge knap 2,5 mio. kr. i 2007 var udgiften i 2009 steget til næsten fire mio. kr. Og udviklingen forventes at fortsætte i 2010.

- Der er kommet flere brugere af høreapparater, og de skal naturligvis hjælpes. Problemet er, at vi oplever stadigt stigende udgifter til private leverandører på området, og vi har derfor meget dårlige betingelser for at styre økonomien, siger formand for Favrskov Kommunes Social- og Sundhedsudvalg, Niels Flade Nielsen.

Den umiddelbare konklusion i tv-programmet var, at forskellen mellem, hvad der betales til de private og de offentlige leverandører, er blevet for stor. 

- Hvis ikke det bliver ændret frygter jeg, at udgifterne til høreapparater bliver ved med at stige. Det dræner kommunekassen, og vi får ikke mere sundhed og velfærd for pengene, siger Niels Flade Nielsen.