Holstebro museum udvides

Holstebro museum har fået 37,5 millioner til en renovering og udbygning af museet. Pengene skal være med til at fremtidssikre museet og dets udstillinger.

1200 nye kvadratermeter får gæsterne på Holstebro Museum fremover at boltre sig på. Bevillinger fra Færchfonden og Birn Fonden finansierer en stor, ny tilbygning og en række forbedringer af museets eksisterende arealer. 

- Vi er taknemmelige for Færchfonden og Birn Fonden. De giver os en fantastisk mulighed for at lave et helt nyt og moderne kulturhus i den gamle Færch-villa, som vil styrke lokalsamfundet og måden, man som borger involverer sig i lokalhistorie og den moderne udvikling på. Det bliver et rart, moderne og involverende sted med gode oplevelser for alle mennesker. Vi vil lave museum på en anden måde, end alle de andre kan, siger formand for museet Michael Metz Mørch. 

Holstebro museum ligger i Færchfamiliens familiedomicil og det er en af årsagerne til, at Færchfonden vælger at støtte den omfangsrige udbygning til 37,5 millioner. 

- Det er vores oldefars villa, og vi vil gerne skabe en smuk helhed mellem kunstmuseet og det kulturhistoriske museum med respekt for de museumsudbygninger, som arkitekt Hanne Kjærholm har stået bag. Arkitekt Niels Christian Andersen, som tidligere har arbejdet tæt sammen med hende, er derfor med i gennemførelsen af projektet. Holstebro Museum rummer både vores og Birns historie, og vi ønsker nu at løfte rammen af både vores og byens historie. Vi kan skabe de ydre rammer, mens museets visionære folk sætter de indre rammer, siger Annemette Færch om den store doantion på 25,4 millioner, som familiens fond har bidraget med.

De nye lokaler skal blandt andet rumme en helt ny ingang med et stort butiks- og cafeområde og en række forskningskontorer.