Holstebro er stadig bedst til at spare

I Holstebro får private virksomheder i langt højere grad mulighed for at løse vej- og parkopgaver, og det er til stor glæde for både virksomhederne og kommunekassen.

For tredje år i træk er Holstebro den kommune i Danmark, som udliciterer flest vej- og parkopgaver. Det viser nye beregninger fra Dansk Byggeri, som fremhæver, at der er mange penge at spare ved udliciteringen.

- Der er store millionbeløb på spil, og derfor er det oplagt igen at rise Holstebro for deres flotte førsteplads. Ved at udlicitere vej- og parkopgaverne sikrer kommunen nemlig, at borgernes skattekroner løber længst muligt på literen, og derfor bør flere kommuner - både her i regionen, men også i resten af landet - kigge mod Holstebro og gå efter næste års førsteplads, siger Niels Hansen, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Store besparelser

I alt kan de midt- og vestjyske kommuner hvert år hive besparelser på mere end 45 millioner kroner hjem, hvis de valgte at udlicitere alle de vej- og parkopgaver, som er mulige at sende i udbud. 14 millioner kroner kan hentes alene i Herning Kommune, otte millioner i Viborg Kommune og syv millioner i både Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Ved udlicitering får man samme kvalitet for en billigere penge, og i mine ører lyder det som en god forretning. Derfor håber jeg, at der vil blive set mere mod Holstebro, siger Niels Hansen.

Mens Holstebro udliciterer over 90 procent af vej- og parkopgaverne, er Bornholm placeret i den anden ende af skalaen med en udliciteringsgrad på 16,8 procent.