Historiske Staarup Hovedgaard solgt

Staarup Hovedgaard, der kan føre sin historie tilbage til Valdemar Atterdags tid, er blevet solgt til et svensk ægtepar.

Staarup Hovedgaard kan føre sin historie tilbage til Valdemar Atterdags tid.
Staarup Hovedgaard kan føre sin historie tilbage til Valdemar Atterdags tid.

Det tog halvandet år. Pr. 1. februar er Staarup Hovedgaard solgt til et svensk ægtepar, der i første omgang vil bruge stedet til privat beboelse.

Indehaveren af Staarup Hovedgaard gennem de seneste 28 år, antikvitetshandler Lis Messmann, havde indstillet sig på, at et salg af stedet, der kan føre sin historie tilbage til Valdemar Atterdags tid, ville tage mellem tre og fem år.

- Jeg har en rigtig god fornemmelse af salget, selv om det er gået langt hurtigere end forventet. Det er mit indtryk, at køberne har stor forståelse for stedets historie og de fredede bygninger, siger Lis Messmann. 

Liss Messmann Antikviteter i Porthuslængen har derfor de sidste åbningsdage på Staarup Hovedgaard i den kommende weekend den 2. og 3. januar.

Her vil der blive lejlighed til ikke blot at gøre en god handel, men også at sige farvel til Liss Messmann, der kom til egnen i 1987 sammen med sin nu afdøde mand, Jørgen Bram, og brugte de første fem-seks år på at restaurere den fredede, men meget forfaldne og misligholdte tidligere hovedgård. Det skriver Skive Folkeblad.