Håndbold: Herning-Ikast taber første finalekamp mod Team Esbjerg

Håndboldkvinderne fra Team Esbjerg snuppede sejren i første finalemøde med Herning-Ikast.

Herning-Ikast måtte tage til takke med et nederlag på 20-28 i lørdagens kamp mod Team Esbjerg.

Hvis håndboldkvinderne fra Team Esbjerg var favoritter til at vinde DM-guld før finalen mod Herning-Ikast, er favoritværdigheden absolut ikke blevet mindre efter lørdagens første møde.

Hjemme i Blue Water Dokken vandt esbjergenserne med 28-20 og tog dermed første stik i kampen om titlen i HTH Ligaen.

Herning-Ikast gjorde det spændende med fire mål på stribe i anden halvleg, før Esbjerg strammede grebet og vandt komfortabelt. Det betyder, at Team Esbjerg med en sejr eller uafgjort på udebane tirsdag aften kan sikre sig DM-guld. Det så da også ud til, at grundspillets nummer to skulle sikre sig en sejr lørdag uden de store problemer.

Esbjerg trådte på speederen

Ganske vist bed de midtjyske gæster fra sig i kampens begyndelse, men Team Esbjerg skruede op for kvaliteten, mens Herning-Ikast begyndte at lave flere fejl, som første halvleg skred frem.

Den hollandske landsholdsspiller Estavana Polman brillerede med hele syv scoringer i første halvleg og var en af nøglerne til Team Esbjergs pauseføring på 15-10. Det samme var den norske profil Vilde Mortensen Ingstad, der fra sin position på stregen tilkæmpede sig flere straffekast.

Efter 33 minutter førte vestjyderne med syv mål, men gæsterne lod sig ikke ryste. Herning-Ikast scorede fire mål på stribe, og da Emma Friis scorede til 15-18, øjnede gæsterne pludselig en mulighed for at få noget med hjem.

Men igen trådte Team Esbjerg på speederen, og landsholdskeeper Sandra Toft lukkede flot af inde i værternes mål. Hun sluttede med 16 redninger.

Med få minutter igen var føringen oppe på seks mål, men slutningen blev alligevel ramt af dramatik, da Sandra Toft gik i gulvet af uvisse årsager. Hun måtte hjælpes fra banen.

Tofts skade ændrede dog ikke på kampens udfald: Team Esbjerg kom foran 1-0 i finaleduellen og kan vinde DM-guld for anden gang tirsdag aften. Kampen spilles tirsdag klokken 19.30 i Ikast.