Her får de flest skattekroner tilbage i Midt- og Vestjylland

Midt- og vestjyder får i dag 1,7 milliarder kroner tilbage i skat.

Der er i alt blevet betalt 16,7 milliarder kroner for meget i skat, og det kan rigtig mange danskere mærke på deres NemKonto tirsdag, hvor de overskydende kroner, bliver betalt tilbage.

3,4 millioner danskere står gennemsnitligt til at få 4.900 kroner tilbage, men hvordan står det til i det midt- og vestjyske?

TV MIDTVEST har samlet et overblik over, hvor i landsdelen, man kan se frem til at få tilbagebetalt flest kroner fra SKAT. 

Så meget får borgerne her i landsdelen tilbage i gennemsnit

Har du ikke fået penge tilbage endnu?

610.000 borgere vil opleve ventetid i forbindelse med tilbagebetalingen.

Ventetiden er der dog en god forklaring på.

En af årsagerne er, at 360.000 borgere har gæld til det offentlige. Her vil den overskydende skat blive brugt som modregning i deres gæld – det kan eksempelvis være manglende betaling af licens. Er der stadig penge tilbage efter modregningen, vil det resterende beløb blive udbetalt.

Derudover er der 250.000 borgere, som vil opleve, at deres penge bliver holdt tilbage, fordi SKAT vurderer, at der mangler oplysninger på selvangivelsen. Det kan dreje sig om alt fra forældrekøbte lejligheder og indtægter fra solceller til gevinst eller tab ved salg af værdipapirer.

Fra den 1. juli 2018 bliver SKAT erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsen får hovedsæde i København, mens der blandt andet også kommer til at ligge en afdeling i Ringkøbing.

Midt- og vestjyderne var klar til at bruge de overskydende skattekroner, da TV MIDTVEST tog temperaturen i Herning Centret.