Helt fra Stoholm får belønning

Helt fra Stoholm får belønning

Buschauffør får 15.000 kroner for at redde fastklemt trafikoffer ud af en brændende bil.

Buschauffør Karl Pedersen fra Stoholm er en ægte helt - og det sætter Carnegies Belønningsfond for Heltemod nu pris på.

Fondens bestyrelse har besluttet at give Karl Pedersen en belønning på 15.000 kroner - det højeste beløb, som fonden uddeler i denne omgang.

Karl Pedersen (til venstre på billedet) får belønningen, fordi han den 31. maj 2011 reddede Peter Christensen fra Bøstrup ud af en brændende bil. Peter Christensen lå fastklemt i bilen efter et sammenstød med en personbil.

Bragte sig selv i fare

- I forbindelse med uheldet foretog Karl Pedersen, der tilfældigt passerede stedet, en heltemodig handling for at redde menneskeliv, idet han bragte sig i fare ved at trænge ind i den brændende bil fra passagersiden og få trukket føreren, som havde svære kvæstelser, ud af bilen, skriver Carnegie i sin begrundelse.

Karl Pedersen har tidligere fået en dusør på 1000 kroner for sin heroiske indsats af lokalpolitiet i Skive (billedet). I den forbindelse sagde Peter Christensen til TV/MIDT-VEST, at han vil kalde sin næste søn for Karl for at vise sin taknemmelighed.

Den 1. september 2011 fik Karl Pedersen en belønning af lokalpolitiet i Skive - se indslaget i TV/MIDT-VEST fra dengang her: