Helge Sander trækker støtten til Løkke

Helge Sander trækker sin støtte til Lars Løkke Rasmussen som formand for Venstre. I stedet peger han på Kristian Jensen til formandsposten.

Helge_Sander_0.jpg

Den tidligere Herning-borgmester Helge Sander trækker sin støtte til Lars Løkke Rasmussen som formand for partiet.

- Det gør mig ondt at gå imod Løkke, men jeg mener, situation er sådan, at der er mere mistillid til Løkke, end nogen formand kan leve med. Og de værdier og politiske forhold, der er kommet frem de seneste uger, har jeg svært ved at støtte, siger han til DR.

Udmelding står i skærende kontrast til udmeldinger fra Venstres kommuneforening i Herning og borgmester Lars Krarup som har meldt deres støtte til Løkke.

- Lars Krarup kan jo frit udtale sig som borgmester for Herning, men kommuneforeningens udmelding om støtte til Løkke overrasker mig, for det er en helt andet holdning, jeg oplever, når jeg taler med folk, siger han ifølge DR.

Støtter Kristian Jensen

Den tidligere Venstre-minister peger på næstformand Kristian Jensen som ny formand for Venstre

- Der er intet alternativ. Kristian Jensen er både den rigtige og den eneste, der kan overtage posten efter Lars Løkke Rasmussen. Han er ikke alene næstformand, men har også en kolossal opbakning i hele landet, siger Helge Sander.

Samtidig understreger Helge Sander, at han udtaler sig som privatperson.

- Jeg har siddet i hovedbestyrelsen i 20 år, men gør det ikke længere. Derfor er det også vigtigt at understrege, at jeg i dag blot er en privatperson, siger han.