Hård kritik: LO støtter udlicitering

- Forkasteligt at LO indirekte medvirker til udfasning af arbejdspladser, siger vestjysk tillidmand.

020311_Prepress.jpg

Tillidsmanden for Berlingske Prepress Vest i Holstebro, Jens Rytter Jensen, retter nu en hård kritik mod A-pressen og dermed også LO.

- LO er indirekte med til at blåstemple, at danske arbejdspladser - og dermed deres medlemmers arbejde - forsvinder til udlandet. Det er forkasteligt, siger Jens Rytter Jensen.

Anledningen er, at Berlingske Prepress har besluttet at udlicitere størstedelen af annonceproduktionen til Letland. Omkring 30 medarbejdere i afdelingen i Holstebro står dermed til at miste deres arbejde.

Berlingske Prepress har hyret reklamebureauet Par No. 1 til at udføre udliciteringen - og det er her, fagbevægelsen kommer ind i billedet. A-pressen ejer 30 procent af Par No. 1 - og LO ejer størstedelen af A-pressen.

Etisk overvejelse

- LO skal tage op til overvejelse, om det er etisk rigtigt at være med til at udfase medlemmernes arbejde, siger Jens Rytter Jensen.

LOs formand Harald Børsting har i et brev til HK understreget, at det er magtpålæggende  for LO at sikre sig, at "den danske model" gælder i alle de selskaber, som A-pressen investerer i.  For virksomheden i Letland betyder det, at den skal følge ILO-konventionerne og lave en overenskomst med den lokale fagbevægelse.

Berlingske Prepress laver blandt andet annoncer til flere midt- og vestjyske ugeaviser.

 Tillidsmand Jens Rytter Jensen, Berlinske Prepress Vest:

1:31