Håndbold-spillere vil trække ligaklub i retten

10 tidligere og nuværende spillere i Mors-Thy Håndbold vil trække klubben i retten for rod i kontrakter og skattebetaling.

Mors-Thy Håndbold har fået en forrygende åbning på den nye sæson. Men uden for banen er der ballade. 

10 tidligere og nuværende spillere i klubben vil nemlig trække Mors-Thy i retten, efter SKAT har sendt et krav på samlet over en halv million kroner til spillerne for rod i deres kontrakter og i udbetalingen af kørselspenge. 

Men spillerne har bare fulgt rådgivningen fra klubben, siger Håndbold Spiller Foreningen, der vil have Mors-Thy til at betale skatteregningen. Det vil klubben imidlertid ikke, og derfor vil Håndbold Spiller Foreningen nu trække klubben i retten.

- Vi mener klart, at det er deres ansvar, at tingene er endt sådan her. Som spiller stoler man jo blindt på, at de kontrakter er i orden og selvfølgelig lever op til de regler, der er, siger Håndbold Spiller Foreningens direktør Michael Sahl Hansen til TV 2 SPORT. 

- Det er overordentlig trist, at klubben ikke vil være med til at tage ansvar for det rod, de selv har været med til at skabe, mener Michael Sahl.

Mors-Thy ser - ikke overraskende - anderledes på sagen. 

- Vi er bekendt med spillerforeningens synspunkter, men vores juridiske rådgivere er af en anden opfattelse. Vi har selvfølgelig overgivet sagen til dem, og derfor har jeg ikke yderligere kommentarer, da det er en verserende sag, siger Mors-Thys bestyrelsesformand Johannes Søndergaard til TV 2 SPORT og kalder det "en rigtig skidt sag for alle parter". 

Der er flere forskellige skatteregler, som spillere og klubben - ifølge SKAT - ikke har overholdt fra 2011 og til 2014, som er den periode, SKAT har undersøgt. 

Ifølge SKAT har Mors-Thy blandt andet ikke ført en tilstrækkelig kontrol med spillernes kørselsregnskaber, og klubben har også udbetalt højere satser end de tilladte.

Også det såkaldte modregningsforbud er ifølge SKAT blevet brudt - hvilket kort fortalt vil sige, at klubben har regnet skattefri kørselsgodtkørelse med ind i spillerens bruttoløn. Desuden har klubben og spillerne overskredet den såkaldte 60-dages regel om, at spiller maksimalt kan få skattefri kørselsgodtgørelse for 60 dages kørsel mellem spillernes hjem og klubben. 

TV 2 SPORT har været i kontakt med flere af de involverede spillere, men ingen har ønsket at stille op til interview om sagen.