Grov mishandling af kaniner: To store drenge i søgelyset

Politiet skal nu afhøre to drenge i sagen om seks kaniner, der blev mishandlet til døde.

Midt- og Vestjyllands Politi regner med at have gode chancer for at finde den eller de personer, der søndag mishandlede og dræbte seks kaniner i fritidsklubben Klub Takken i Viborg.

Politikommissær Poul Østergaard oplyser til TV MIDTVEST, at man på overvågningsbilleder fra klubben har identificeret to store drenge.

- Dem skal vi have fundet og have en snak med for at høre, hvad de foretog sig på gerningsstedet på gerningstidspunktet, siger han.

Politiet ved altså, hvem de to drenge er, men da de endnu ikke er afhørt, kan man ikke med sikkerhed fastslå, at det også var dem, der mishandlede kaninerne. Og politiet er stadig interesseret i at høre fra eventuelle vidner eller andre, der kan bidrage med oplysninger i sagen.

De seks kaniner er blevet obduceret af dyrlæge Lise Svejgaard fra Egelund Dyreklinik i Viborg. Hun fortæller, at dyrene er blevet mishandlet på forskellig måde, og siger, at der er tale om det værste eksempel på dyremishandling, hun har set.

Og politiet bekræfter sagens grovhed.

- Det er heldigvis meget, meget sjældent, vi har sager, der er så alvorlige som den her. Det er sager, der fremkalder voldsomme følelser og med god grund, siger Poul Østergaard.

 
 
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST