Gregers fra Skive skal til VM i Urban Downhill

Gregers Pedersen fra Skive skal repræsentere Danmark i Urban Downhill på cykel den 19. februar.

2:24
Den 26-årige mountain bike-kører, Gregers Pedersen, træner i Munkebjerg ved Vejle.

I Munkebjerg ved Vejle er den 26-årige freestyle mountain bike-kører Gregers Pedersen i gang med træningen. Søndag d. 19. februar deltager han i verdensserien i Urban Downhill, der bliver afholdt i Chile. Her skal han repræsentere de danske farver.

Det er første gang, at der er en dansker, der har fået lov at være med i VM i Downhill, og det bliver nok svært for deltidskøreren at vinde, for han er en af de eneste, der deltager, der ikke lever af at køre på cykel. 

Stævnet hedder Red Bull Valparaiso Cerro Abajo, og det er et løb ned af en tre kilometer lang bane, hvor farten kan nå helt op på 60 kilometer i timen. Det hele er overstået på tre minutter.

Det er specielt, at han er kommet med til verdensserien i Urban Downhill, da der ikke er mange steder at øve sig i det flade danske landskab.

- Det er svært at træne til noget, hvor der er trapper og trapper og trapper, for det har vi ikke så mange steder. Hvis der er nogen steder, så er det i centrum af byerne, og Danmark er nok sådan, at hvis jeg begynder at trække min downhill-cykel op ad trapper og køre ind igennem byerne, så bliver jeg nok hurtigt vist væk igen. Så det er svært at træne, siger han.

Mor lukker øjnene

Gregers Pedersen glæder sig rigtig meget til stævnet, men hans mor glæder sig måske ikke helt så meget.

- Hun synes, at det er helt fint, at jeg kører downhill, men hun vil helst ikke se, hvor jeg skal køre henne eller se de ting, jeg laver. Hun tænker mere over det, end jeg gør, siger Gregers Pedersen.

- Jeg tror, at hun synes, at det er fedt. På sin egen måde, fortsætter han.

Til stævnet er Gregers Pedersen en af omkring 40 deltagere, der kører til verdensserien i Urban Downhill, og han håber på at kunne ende i top 10.