Generalsekretær vil være biskop

Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, melder sig som den første biskop-kandidat i Viborg Stift.

henrikstubkjaerweb.jpg

Henrik Stubkjær, præst, cand. theol. og generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp har sagt ja til at lade sig opstille som kandidat til det bispeembede, der til efteråret bliver ledigt i Viborg Stift.

Inspirerende leder

Henrik Stubkjær er 52 år, og stammer fra Brædstrup i Midtjylland. Han er gift med pastor Karen Neergaard Stubkjær, der er præst i Haslev. Parret har fire børn.

- Vi har ønsket at opstille Henrik Stubkjær, fordi vi mener han kan blive en inspirerende leder og en dygtig vejleder for menighedsråd, præster og de mange frivillige, som findes rundt omkring i stiftets vidt forgrenede kirkelige arbejde ude i de mange sogne. Henrik Stubkjær evner at skabe et godt klima, så glæden ved arbejdet og det frugtbare samarbejde kommer til at udfolde sig, lyder det fra nogle af folkene bag opstillingen.

Åben og rummelig folkekirke- Henrik Stubkjær ønsker en åben og rummelig folkekirke, hvor evangeliet er i centrum. Han har i sit virke som sognepræst, forstander og generalsekretær vist, at han er både visionær og favnende. Han vil kæmpe for mangfoldigheden - for netop mangfoldigheden er folkekirkens styrke, fortsætter gruppen.

Folkene bag opstillingen er bl.a.:

Karin Andreasen Vestergaard, sognepræst i IkastBetty Grønne Ahrenfeldt, provst i SkiveFrede Hansen, Konsulent og menighedsrådsmedlem, ResenPoul Erik Knudsen, sognepræst i LemvigHans Jørgen Hansen, journalist og menighedsrådsmedlem, Engesvang

Baggrund

Henrik Stubkjær er teologisk kandidat fra Århus Universitet i 1990. Han har arbejdet som landssekretær i Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse, som studenter- og sognepræst, og han har været forstander for Diakonhøjskolen i Århus. Siden 2005 har han været generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, en af Danmarks største nødhjælpsorganisationer. Han har siddet med i en lang række forskellige organisationer, både kirkelige og politiske, og har stor erfaring med struktur, kommunikation og ledelse. 

Men først og sidst er Henrik præst og siger bl.a. om den kristne tro:- Kristendom er kærlighed - udtrykt i både ord og handling. Derfor spiller diakonien en helt central rolle i mit kirkesyn, lyder det i en pressemeddelelse.