Gang i gryderne i Stoholm

Slagteren i Stoholm skal lave mad til alle medhjælperne på årets Smukfest i Skanderborg. Det er 27.000 portioner mad.

Slagteren i Stoholm har fået en noget speciel opgave. I denne uge skal han lave mad til alle medhjælperne på årets Smukfest i Skanderborg, og der er mange munde at mætte. Helt præcist 3600. Så klokken fire i morges gik slagteren i gang med at tilberede 3600 portioner koteletter med ris.

Det kræver et ton ris og 800 kilo kød i 500 liter sovs. For kokken adskiller de store portioner sig fra normal madlavning. Sovsen kan ikke bare laves om, hvis smagen glipper.

Vigtig sovs

- Man er da oppe på mærkerne, det må man sige. Fordi det er jo for sent at redde, hvis smagen den ikke lige passer, når det skal køre til så mange mennesker. Så den skal helst sidde der første gang,  siger Klaus Sørensen, kok ved Stoholm Slagter.

Slagteren har fået opgaven, fordi forretningen sidste år med succes leverede mad til den store spejderlejr i Skive.

Igang igen i morgen

I morgen tidlig skal kokken igang med endnu en ret. Her står den på kartoffelmos og kødsovs.