Frygter for SKATs fremtid i Ringkøbing

Københavneriet i SKAT tager nye højder, siger Venstres folketingsmedlem Esben Lunde Larsen efter et samråd med skatteministeren om SKATs fremtid i yderområderne. Han frygter for SKAT i Ringkøbing.

I dag var skatteminister Holger K. Nielsen kaldt i et åbent samråd for at svare på spørgsmål om de varslede effektiviseringer i SKAT.

Han var specielt interesseret i at høre, hvordan fremtiden ser ud for de personer som arbejder i SKATs betalingscenter i Ringkøbing.

Oprigtig bekymret efter samråd

Dagens samråd gjorde dog ikke Esben Lunde Larsen (V) mere tryg.

Ministeren pointerede, at højt specialiserede arbejdspladser indenfor SKAT fremover vil blive placeret tæt på de store universitetsbyer.

- Jeg er mildest talt rystet over ministerens udmelding set i lyset af, at al viden på området peger på, at uddannelsesniveau og uddannelsesløft er afgørende for udviklingen i landdistrikterne. Nu siger ministeren klokkeklart, at man vil prioritere at placere de højtuddannede job i de store byer, fordi det åbenbart ikke i ministerens optik er attraktivt at bo på landet, siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg er derfor oprigtigt bekymret for de statslige arbejdspladser i yderområderne efter dagens samråd, herunder betalingscentret i Ringkøbing.