Frikirke i Silkeborg kører videre

På trods af beskyldninger om adskillige sexovergreb mod unge gennem en periode på 10 år, kører frikirken i Silkeborg ufortrødent videre.

Det kom i foråret frem, at der gennem ti år er sket sexovergreb mod unge i en frikirke i Silkeborg. Derfor blev kirken officielt lukket d. 1. maj, da de unge anmeldte præsten for overgrebene. Men det viser sig, at der forsat er aktivitet i kirken, skriver metroexpress.

Den omstridte prædikant fra Københavns Bibeltrænings Center, Jens Garnfeldt samler hver søndag mellem 15 og 20 unge mennesker til undervisning i bibelen. Jens Garnfeldts bibelskole i København er berygtet for blandt andet at undervise i dæmonuddrivelser. Derudover har han ansat ansatte i huset, der tidligere er uddannet fra både Evangelist og Faderhuset.

Det vækker stor bekymring i den øverste leder af de danske frikirker.

- Det er utroværdigt og uansvarligt. Hvis man siger, man lukker ned, så lukker man ned, og så opløser man altså det fællesskab. Man kan ikke holde organiserede møder eller undervisning i de samme lokaler. Det her er helt nyt for mig, og jeg synes ikke, det lyder trygt på nogen måde, at de nu fortsætter med at holde møder med Jens Garnfeldt som vejleder, siger Tonny Jacobsen, leder af Frikirkenet, til metroexpress og fortsætter: 

- Det var langt bedre, hvis de reelt var kommet over i andre fællesskaber med en mere sund kultur. For KBC lever et isoleret liv og ikke del af et bredere kirkeligt miljø som er integreret med andre præster, og så er man nok ikke den rette til at hjælpe en anden kirke, som har været gennem et sekterisk forløb. Det har jeg meget svært ved at se det fornuftige i.

Bekymring blandt pårørende

En pårørende til en af kirkens unge vil ikke stå frem af frygt for at miste kontakten til pågældende, men bekræfter at bekymringen er reel.

- Vi er flere, der er bekymrede. Han er et fint menneske, men det er hans teologi, den er gal med. Det, der skete før, var jo en gal mands værk, men når man fortsætter med den her forkerte teologi, er jeg bange for, at noget lignende på et tidspunkt kan vokse frem igen.

Jens Garnfeldt bekræfter over for metroxpress, at han underviser 15-20 unge mennesker hver søndag – herunder enkelte børn. Han tilføjer desuden, at undervisningen foregår i samarbejde med flere psykologer og andre kirker som følge af sexovergrebene.