Fri igen efter falsk anklage

22-årige Ibrahim fra Skive sad en måned bag tremmer på grund af en løgn - men så lavede familien sin egen efterforskning.

Efter næsten en måned i arresten kan 22-årige Ibrahim Ferchichi atter nyde friheden.

Den 22-årige skibonit blev onsdag løsladt, efter at politiet fandt ud af, at han var fængslet på baggrund af en falsk anklage.

- Det er dejligt, at sandheden endelig kom frem, siger en lettet Ibrahim Ferchichi til TV/Midt-Vest.

Han understreger, at opholdet i Viborg Arrest var en meget ubehagelig oplevelse - fordi han vidste, at han var fængslet på en løgn.

- Man gør sig tusinde tanker. Det var mit liv, det handlede om. Jeg risikerede jo en lang fængselsstraf, siger han.

Familien fik ham fri

Ibrahim Ferchichi blev varetægtsfængslet den 6. maj - sigtet for at tvinge to unge mænd til at hæve 2500 kroner i en hæveautomat.

Den 22-åriges forsvarer, advokat Lars Kaasgaard fra Viborg, fortæller, at politiet havde afsluttet efterforksningen. De to unge mænd, der påstod, at de havde været udsat for et røveri, var afhørt fire gange.

Men så gik Ibrahims familie i aktion.

- De har af egen drift foretaget en efterforskning. Det er egentlig politiets opgave, men de var jo færdige med sagen. Derfor gik familien igang med en privat efterforskning, og det er ganske utraditionelt, siger Lars Kaasgard.

Han mener, at sagen bør føre til en principiel diskussion om, hvor meget der skal til for at få personer varetægtsfængslet. 

De to unge mænd, der anmeldte Ibrahim Ferchichi, er nu sigtet for falsk anmeldelse.

Interview med Ibrahim Ferchichi:

 

Interview med advokat Lars Kaasgaard: