Forsvarer: Bagmandspolitiet bryder løfte

Ny sigtelse om kursfup i sparekasse er ulovlig, hævder en advokat. /ritzau/

Bagmandspolitiet har brudt et løfte, som er afgivet over for retten, ved at rejse en ny sigtelse mod Sparekassen Himmerland om kursmanipulation.Det mener advokat Jakob Arrevad, der er forsvarer for en tidligere ledende medarbejder i sparekassen.

Fup med aktier

Nu overvejer han at bede en dommer om at forkaste den nye sigtelse. Den drejer sig om påstået fup med kursen på sparekassens aktier, som skal være sket i et samarbejde mellem Vestjysk Bank og Sparekassen Himmerland i september 2008.

- Vi fik fra de to anklagere et klart udsagn til retsbogen om, at der ikke ville blive rejst yderligere sigtelser, siger Jakob Arrevad.

Denne såkaldte proceserklæring er det ikke i orden senere at løbe fra - og heller ikke af menneskelige hensyn, lyder kritikken.

- Det er jo ikke en sandkasseleg, når der afgives erklæringer i retten. Det er dybt alvorligt for de involverede mennesker, understreger advokaten.

Samme kompleks

Hans pointe er, at der i Hjørring-sagen indgår en mængde henvisninger til sparekassens forhold til Vestjysk Bank. Sigtelsen i den nye sag hviler på det samme materiale som i vinterens straffesag, og der er derfor tale om samme kompleks, oplyser advokaten.

Dommen fra Hjørring er appelleret til Vestre Landsret, som skal behandle den i marts 2014.

/ritzau/