Food Fightere samler viden om økologi til medstuderende

Fremtidens madprofessionelle skal have et indblik i økologien, og derfor besøgte de blandt andet to økologiske virksomheder i det midt- og vestjyske.

Anders Nygaard Pedersen læser til produktionsleder på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg og er en af de 12 Food Fighters. Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Et økologisk Food Figther-team er på rundtur i hele landet for at opleve økologien hele vejen fra jord til bord til mund.

Teamet på 12 består af studerende inden for ernæring- og sundhed og slagteri samt landbrug og produktion. De var onsdag forbi den største producent af økologiske grønsager i Danmark, Axel Månsson ved Brande.

- Det er en spændende virksomhed, som er langt fremme inden for fødevaresektoren og især grønsager, som jeg tror, vi kommer til at se mere til. Vi får en indsigt i, hvad der sker rundt omkring, siger Anders Nygaard Pedersen, som læser til produktionsleder på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg og er en af 12 Food Fightere.

På rundturen møder Food Fighterne både landmænd, virksomheder og restauranter, som brænder for at arbejde med økologi.

Studerende fra forskellige uddannelser

Efterfølgende skal de dele deres viden med klassekammerater til Øko-Fight-arrangementer. Men det handler især om at blande de studerende fra forskellige uddannelserne inden for fødevarekæden.

- Vi har hele kæden fra jord til bord til mund med, for når man producerer fødevarer, så er det vigtigt, at man taler sammen. Vi vil gerne have økologien ind på maduddannelserne og styrke dialogen på tværs af uddannelserne, siger Anne Buus Falkesgaard, der er konsulent i Landbrug og Fødevarer.

Det er Landbrug og Fødevarer, der har kørt projektet med de økologiske Food Fightere i en lang årrække.

Ud over Axel Månsson skulle de 12 Food Fightere også forbi Thise Mejeri her i landsdelen. De begyndte turen rundt i landet den 30. april og slutter i Aarhus onsdag.

00:52 Luk video