Folketingskandidat: Jobredningsplan nødvendig

Folketingskandidat foreslår hjælpepakke til at holde Morsø ovenvande.

Stigende arbejdsløshed truer i kølvandet på Fjordbank Mors' konkurs, hvis ikke staten smider en økonomisk redningskrans ud til øen. 

Folketingskandidat, Simon Kollerup, soc. dem., foreslår nu en målrettet jobredningsplan, der betyder, at staten skal give støtte til at skabe nye arbejdspladser i lokalområdet.

- Vi risikerer at stå over for truslen om en voldsomt stigende arbejdsløshed i den kommende tid. Både med de bankansatte, der bliver fyret, men også med de låntagere som fx landmænd, der har udsigt til at måtte dreje nøglen om i kølvandet på det her. Derfor må staten sikre nye arbejdspladser med målrettet økonomisk støtte i en særlig jobredningsplan for Mors, foreslår Simon Kollerup.

- Folketinget bør i den her sag målrette penge til en jobredningsplan, så vi kan holde Mors oven vande med nye jobs. Vi har ikke råd til, at Mors bare bliver sejlet agterud oven på det her. Derfor mener jeg, at der skal målrettes penge til, at vi får skabt flere nye arbejdspladser og kommer nogenlunde smertefrit ud på den anden side af det her. Vi må være på forkant med problemerne, der kommer, slutter Simon Kollerup.

Simon Kollerup vil nu tage kontakt til de andre folketingsmedlemmer fra Thy og Mors mhp. at drøfte, hvordan de kan arbejde sammen for at sikre nye arbejdspladser til Mors.