Folkeskib fra Hvide Sande deltager folkemøde

Folkeskibet Maja er sejlet hele vejen fra Hvide Sande til Bornholm for at deltage i folkemødet.

Folkeskibet Maja

I dag begyndte folkemødet på Bornholm. Folkeskibet Maja er sejlet hele vejen fra Hvide Sande til solskinsøen for at promovere Vestjylland.

- Vi skal ligge i Allinge Havn i centrum af det hele, hvor skibet skal fungere som centrum og scene for en masse aktiviteter i løbet af folkemødet, siger Jegvan Åkerstrøm, der er kaptajn på folkeskibet Maja.

Med ombord er gæster, der har benyttet sig af lejligheden til at få et lift og opleve folkemødet. Men også Laugesens Have, Stauning Whiskey og Holmsland Klit Turistforening har blandt andre været med på turen, hvor der undervejs har været begivenheder i både Aalborg og København.

Alt sammen for at vise Vestjylland frem for et stort publikum og samtidig få drøftet nogle af de udfordringer, Vestjylland står med. Til daglig holder skibet til i Hvide Sande, hvor det sejler med turister.

Folkeskibet Maja er et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Dansk Håndværk- og Designefterskole (DHE) i Skjern. Det over 100 år gamle skib har plads til 24 overnattende gæster ud over besætningen.

Under hele folkemødet sender TV MIDTVEST MOKKA hver aften klokken 19 en halv times TV fra folkemødet på Bornholm. Det er til med på søndag.

2:15
TV MIDTVEST's reporter var med på sejlturen til Bornholm.