Folkemøde støvsuger det midt- og vestjyske for borgmestre

Folkemødet på Bornholm har lokket de midt- og vestjyske borgmestre til solskinsøen. Kun Herning og Vesthimmerland Kommunes borgmester bliver hjemme.

Folkemøde Torsten Nielsen

Folkemødet på Bornholm har støvsuget Midt- og Vestjylland for borgmestre. Kun i Herning og Vesthimmerland Kommune er borgmesteren stadig hjemme.

I Vesthimmerland synes de ikke, at mødet tiden eller besværet værd. Borgmester Knud Kristensen sætter ikke sine fødder på solskinsøen, så længe der er andre punkter på dagsordenen.

- Oplevelsen går vi selvfølgelig glip af sådan fysisk, men jeg tror ikke på, at der bliver taget nogle beslutninger der ovre, som vi går glip af. Vi har byrådsmøde i dag og økonomiudvalgsmøde næste onsdag, så vi er ikke færdige til at gå på sommerferie, siger Knud Kristensen (Kons.), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Men det er en prioritering, Knud Kristensen er temmelig alene om. I hele Midt- og Vestjylland står borgmesterkontorene lige nu tomme. En af dem, der er taget til folkemøde, er Viborgs borgmester.

- Det mest primære, vi får ud af det, det er selvfølgelig ved at være prioriteret, og det er netværk. Det skal plejes, og det får vi mere og mere brug for, især når vi ser med virksomhedernes briller, siger Torsten Nielsen (Kons.), borgmester i Viborg Kommune.

Fra Allinge til Aars er Vesthimmerlands borgmester dog ikke bange for at gå glip af noget.

- Hvis jeg ikke havde andet at give mig til, så skulle jeg selvfølgelig der over for at opleve det. Men der er ikke nogen, der har fortalt mig, at det her er total skelsættende, siger Knud Kristensen.

Folkemødet varer til og med på søndag den 26. juni.

Under hele folkemødet sender TV MIDTVEST MOKKA hver aften klokken 19 en halv times TV fra arrangementet på Bornholm. Det er til med på søndag.

1:57