Første skoledag efter erhvervsskolereform

En ny reform skal få flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Mandag sad eleverne på skolebænken i selskab med den nye reform.

Som noget helt nyt skal de nye elever på erhvervsskolerne igennem et 20 ugers introforløb, hvor de kan snuse til forskellige håndværk, inden de vælger, hvad de vil uddanne sig til. Før reformen skulle eleverne vælge uddannelse inden skolestart.

- Vi tror på det her vil gøre, at de unge bliver mere kvalificerede i deres valg. Så når man vælger en uddannelse som f.eks. elektriker, er det et overvejet valg, for så har man også set de andre muligheder, siger Nils Hedegaard, uddannelses- og vejledningschef Herningsholm Erhvervsskole

På Herningsholm Erhvervsskole havde 288 elever i dag første skoledag.

Se grafikvideo, som forklarer den nye erhvervsskolereform her. 

Den nye reform skal være med til at sikre, at flere gennemfører en erhvervsuddannelse.

- Det kan der jo også være en sandhed i. Hvis man virkelig vil være tømrer eller murer, så er det jo det man vil. Omvendt ved vi jo også, at mange kommer i gang med en uddannelse og finder ud af, at det var det ikke alligevel, siger Nils Hedegaard.

Reformen betyder blandt andet også, at eleverne skal have minimum 02 i dansk og matematik eller bestå en adgangsprøve for at blive optaget.

Hør hvad eleverne på Herningsholm Erhvervsskole mener om den nye reform: