Flere vil læse erhvervsuddannelser i Holstebro

Uddannelsescenter Holstebro har oplevet en stigning på 14 procent i elevtal sammenlignet med sidste år

Erhvervsskolereformen med skrappere adgangskrav med 02 i både dansk og matematik kostede sidste år dyrt på erhvervsuddannelserne i Holstebro. I 2015 gik blot 461 elever ind ad døren til bl.a. tømrer- og konditoruddannelserne, hvilket var et markant fald i forhold til de 670 elever i 2014.

Men nu er Uddannelsescenter Holstebro på vej mod bedre tider igen. I dag havde 526 elever første skoledag. Det er en stigning på 14 procent sammenlignet med sidste år.

- Det skyldes, at der for det første er mere gang i hjulene ude i samfundet, så der er flere, der ønsker en erhvervsuddannelse. Og så regner vi med, at reformen lige så stille og roligt begynder at slå igennem, siger Ann Østergaard, direktør hos Uddannelsescenter Holstebro.

Uddannelsescenter Holstebro har da også det seneste år arbejdet målrettet med en koordineret vejledning af nye elever.

- Vi er gået i samarbejde med alle øvrige uddannelsesinstitutioner og kommunen omkring et fælles vejledningscenter, siger Ann Østergaard. 

Kommer til at mangle 70.000 elever i 2025

Mads Boutrup er en af dem, der netop er startet som EUX-elev med speciale som tømrer. Indtil for en uge siden var hans plan ellers at begynde i gymnasiet i Herning. Men nu er han i stedet trukket i arbejdsbukser og sikkerhedssko på UCH Holstebro

- Jeg kan godt lide at bruge mine hænder. Jeg elsker at være ude at arbejde med træ men også metal og jern. Jeg er en håndværkerdreng, og det er derfor, det her er det bedste for mig, siger Mads Boutrup.

Og det er vigtigt, at flere som Mads Boutrup starter på erhvervsuddannelserne.  Arbejderbevægelsens Erhvervsråd vurderer, at danske virksomheder risikerer at mangle mere end 70.000 faglærte i 2025. Det er en udfordring, Uddannelsescenter Holstebro gerne vil være med til at løse. 

- Vi vil fortsætte med at gøre opmærksom på de fine muligheder, der er med en erhvervsuddannelse. Man får faktisk et rigtigt godt liv og en god karriere med en erhvervsuddannelse, siger Ann Østergaard.

Regeringens mål er klart. I år 2020 skal 25 procent af landets unge gå i gang med en erhvervsuddannelse.