Flere offentligt ansatte ramt af vold

Volden mod ansatte i det offentlige er på fem år steget med 40 procent i Region Midtjylland. Det er især socialpædagoger, det rammer.

040312SonyCase.jpg

De offentligt ansatte lever livet farligt på jobbet. På fem år er antallet af voldsramte i Region Midtjylland steget med 190 tilfælde fra 473 i 2007 til 663 i 2011. Det svarer til en stigning på 40 procent.

Marianne Antvor fra Holstebro oplever, at volden er blevet en del af hverdagen på arbejdet. Hun er ansat som socialpædagog på et bosted for psykisk syge:

- Enkelte gange er jeg nødt til at låse mig inde på et kontor. Jeg har også været udsat for at blive truet med tæsk, mens jeg var gravid, siger hun.

Voldssag i retten

Så sent som i onsdags var endnu en voldssag for retten i Holstebro. Sagen handlede om en psykisk syg mand, der havde taget kvælertag på en kvindelig socialpædagog. Pædagogen er nu sygemeldt på ubestemt tid.

Peter Sandkvist, der er formand for socialpædagogerne i Midt- og Vestjylland, peger på den stramme økonomi på institutionerne som en af årsagerne til, at volden stiger:

- De ansatte er mere pressede på jobbet, fordi der er færre på arbejde til at hjælpe med at tackle problemerne, siger han.

At det kan gå helt galt stod klart 8. februar i år, da en 39-årig beboer på bostedet Blåkærgård i Viborg stak pædagog Judy Meiniche Simonsen ihjel. To år tidligere blev socialrådgiver Birthe Christiansen knivdræbt foran jobcentret i Holstebro af en af sine klienter.