Flere licenskroner til Grand Prix

Det Internationale Melodi Grand Prix bliver dyrere end forventet. Derfor søger DR nu om ekstra licenspenge.

Det bliver en dyr fornøjelse, når der næste år skal afholdes Melodi Grand Prix i hallerne på Refshaleøen ved København. Så dyrt, at DR nu har søgt om ekstra penge til at afholde showet.

Budgettet lyder på 160-170 millioner kroner, men DR har nu bedt politikerne om nogle ekstra licensmillioner, som endnu ikke er blevet fordelt. Det har imidlertid resulteret i politisk uenighed. Det er nemlig ikke meningen, at de ekstra licenspenge skal gå til DR. Men det er Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen, der er valgt i Herning, ikke helt enig i. Han mener, at pengene bør gives til DR, fordi der er tale om en helt særlig situation.

- Jeg synes, at vi skal imødekomme DR's anmodning. Der er klart tale om uforudsete udgifter, og det giver mening at bruge uforudsete indtægter. Min indstilling er, at DR skal have hele det overskydende beløb, siger Mogens Jensen til Berlingske.

Ellen Trane Nørby fra Venstre mener derimod, at de ekstra licenspenge, som endnu ikke er fordelt, bør gå til andre ansøgere, nu når DR allerede får 3,5 milliarder licenskroner om året.