Flere kilo gris skal slagtes

Danish Crown har besluttet at hæve basisvægten med 4 kilo pr. slagtsvin. Det skal gavne indtjeningen hos både slagterierne og landmændene.

Slagtesvin kan måske få lov til at leve lidt længere. I hvert fald må de veje lidt mere, inden de skal slagtes. Det har DC Pork under Danish Crown i dag besluttet. De flere kilo svin skal sikre en bedre indtjening for både ejere og slagterier.

- Markedet har udviklet sig, så det er blevet muligt for Danish Crown at sælge lidt tungere delstykker, og det potentiale skal udnyttes. Danish Crowns vægtgrænser styres af afsætningssituationen, og vi ser en mulighed for at afsætte de lidt tungere delstykker som for eksempel brystflæsk, fortæller Jesper Friis, administrerende direktør i DC Pork.

L&F: Glade for vægtøgning

Hos Landbrug & Fødevarer er der glæde at spore over, at Danish Crown sætter basisvægten op for medlemmernes slagtesvin. Der skal hele tiden tænkes nyt på alle parametre, hvis slagtesvin i fremtiden fortsat skal være en god forretning for danske landmænd.

- Det her vil styrke hele værdikæden, og det er der brug for. Produktionen af tungere grise er en optimering af driften hos landmanden og på slagteriet, siger Asger Krogsgaard, der er formand for Landbrug & Fødevarers Virksomhedsbestyrelse og Danish Crowns Svineproducentudvalg.

En udregning fra Videncenter for Svineproduktion viser, at dækningsbidraget bliver forbedret med 8 kroner pr. smågris og 14 kroner pr. slagtesvin, med Danish Crowns ændringer.