Finsk legende tilbage hos Blue Fox

Petri Skriko er ny cheftræner hos Herning Blue Fox. Efter flere år med mange udskiftninger håber fansene nu på ro på bagsmækken.

For fjerde år i træk begynder Herning Blue Fox sæsonen med en ny cheftræner.

Og det er en god bekendt af de mange dobbelte danske ishockeymestre, der har taget over efter fyrede Todd Bjorkstrand.

Ny cheftræner er 55-årige Petri Skriko. Finnen spillede selv i Blue Fox fra 1993 til 1999 og var senere cheftræner i to sæsoner. Nu er han så udset til at være manden, der skal bringe Herning tilbage i toppen af dansk hockey.

- Jeg glæder mig til at tage på arbejde hver dag og tale med spillerne og planlægge træningen. Jeg nyder det virkelig, siger den finske træner, der håber, at han kan bidrage med et par nye ideer.

Formanden for Blue Fox Support, Kim Jensen, glæder sig over at se Skriko tilbage i Herning. Han håber, at finnen kan være med til at tilføre lidt stabilitet efter de mange udskiftninger på trænerposten.

- Nu vil vi gerne have lidt ro på bagsmækken og så give det et par år. Så må vi bygge det op fra nul af og bygge mursten på mursten, siger han.

Og at Skriko stadig betyder noget for tilskuerne, er der ingen tvivl om. 

- Han er et kæmpe ikon her i klubben. Han spillede omkring 250 kampe for Herning og lavede 550-560 point. Det er faktisk over to point i snit. Det var jo dengang Herning i halvfemserne for alvor begyndte opstigningen til toppen af dansk ishockey, siger Kim Jensen.

Første ligakamp for Skriko og Blue Fox-spillerne bliver den 8. september mod Sønderjyske.