Ferien blev afbrudt

Midt- og vestjyske golfturister ærgrer sig over at ferien blev afbrudt på halvvejen. Men situationen i Tunesien er kaotisk.

tunesien.jpg

- De går med køller for at forsvare sig. Det er ikke godt... Sådan forklarer pensionist Bjarne Nielsen fra Kibæk situationen på gaden i Tunesien.

Sammen med 184 andre golfturister og fire rejseledere har Bjarne Nielsen i dag kørt med busser gennem byen Sousse i Tunesien for at komme ud til lufthavnen, hvor et særfly skal evakuere dem hjem. Fra bussen kunne han se de voldsomme optøjer.

- Vi har boet på et hotel udenfor byen, der har det været stille og roligt. Det første, vi har oplevet, var i formiddags, hvor vi hørte skudvekslinger. Og det var tykt af røg inde over byen, forklarer han  til TV/MIDT-VEST.

Bjarne Nielsen var indtil i dag på en månedlang golfferie med Bravo Tours i Tunesien. Hjemrejsedatoen skulle have været 31. januar, men i dag evakuerer Bravo Tours gæsterne hjem til Danmark med et specialindsat charterfly.

- Det havde vi jo ikke regnet med. Det er første gang vi er på golfferie i en hel måned, og vi havde glædet os. Men det er der ikke noget at gøre ved, vi må indordne os under sikkerhedsforholdene, erkender Bjarne Nielsen.

Og det er da heller ikke bare for sjov, at Bravo Tours vælger at evakuere sine gæster fra Tunesien. Det danske udenrigsministerium advarer mod at rejse til landet, som i aftes blev sat i undtagelsestilstand. Befolkningen plyndrer og hærger i byen, og der er adskillige voldelige optrin.

De danske turister ventes at komme med flyet fra Tunesien kl. 22.35 dansk tid og lande i Billund lidt over midnat.