FC Midtjylland vinder Cup Winners Cup

FC Midtjylland bankede franske Fleury Loiret i finalen af Cup Winners Cup

Håndboldkvinderne fra FC Midtjylland levede op til favoritværdigheden, og vandt returkampen i Ikast mod det fanske hold Fleury Loiret i finalen af Cup Winners Cup.

Det danske hold skulle hente et nederlag på et enkelt mål fra det første opgør i Frankrig, og den mission blev aldrig et problem.

Sejren endte på 24-19 i Ikast - og den samlede sejr lød på 46-42.

Midtjyderne dominerede kampen

Med et stærkt kollektiv trak FC Midtjylland stille og roligt fra gennem hele kampen, og især efter pausen viste jyderne, at der var mindst et niveau mellem de to hold i kvalitet.

20 minutter før tid bragte en stærkt spillende Sabina Jacobsen FCM i front med 19-11 med sin femte scoring på fem forsøg, og spændingen i opgøret var væk.

Samtidig leverede Sabine Englert i FCM-målet den ene redning efter den anden, og modløsheden blev mere og mere udtalt hos de frustrerede franskmænd. Englert endte med en redningsprocent helt oppe omkring 50.

Med sejren i hus skiftede træner Helle Thomsen flittigt ud for at lade alle deltage i festen, men det gjorde ikke det store ved måltavlen, hvor danskerne fastholdt en klar føring.

Trods sjusk og afbrændere i slutminutterne, der gav franskmændene lidt kosmetiske reduceringer, endte sejren på 24-19, og dermed vinder FC Midtjylland finalen med samlet fire mål over to kampe.

Sabina Jacobsen endte som topscorer for hjemmeholdet med seks mål.