Falsk Instagram-profil lokker unge piger til at smide tøjet

En række skoler i Holstebro slår nu alarm, fordi en falsk profil på det sociale medie Instagram opfordrer unge piger til at smide tøjet. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

instagram.jpg

En falsk instagramprofil skaber lige nu utryghed blandt skoler og elever i Holstebro. Bag profilen er en voksen mand, som udgiver sig for at være en 13-14-årig teenagedreng ved navn Kevin Harrio, som kontakter unge piger i håndboldmiljøet.
Det er blandt andet en episode, hvor en 11-årig pige er blevet kontaktet og opfordret til at smide tøjet, som nu får blandt andet Ellebækskolen til at advare andre.

- Det begynder helt uskyldigt, hvor de skriver om almindeligheder - som har du haft en god jul? Stille og roligt bliver pigen lidt feteret - som nu piger kan blive det, når nogen synes, at de er dejlige. Han beder om at få hendes telefonnummer og adresse, og han sender også sit telefonnummer, som viser sig at være falsk, siger Solveig Mogensen, Skoleleder på Ellebækskolen i Holstebro til Dagbladet Holstebro-Struer.

Opfordrer forældre til at være opmærksomme
Pigen, som blev kontaktet af manden bag den falske profil, kan ende med blot at være den første i rækken af piger, der bliver kontaktet. Hun er én blandt flere håndboldveninder, og det er netop håndboldpiger den falske profil er gået efter. Derfor opfordrer skolen nu forældre til at holde ekstra øje med, hvad deres børn foretager sig på nettet.
Ellebækskolen har også kontaktet en konsulent fra SSP, som skal tage hånd om de unge, og undervise dem i, hvordan de bærer sig ad på de sociale medier.