Færre fisk koster job

Fiskemelsproducenten TripleNine, der bl.a. har fabrik i Thyborøn, planlægger fyringer.

Mellem 20 og 25 medarbejdere fra fiskemelsproducenten TripleNine risikerer at miste deres job. Det fortæller virksomhedens administrerende direktør, Christian Bisgaard, til TV MIDTVEST. Præcis hvor mange medarbejdere, der er tale om, kan han dog endnu ikke sige.

- Det ved vi ikke endnu. Vi skal have indledt de forhandlinger, der skal til, når der er tale om afskedigelser af et større antal personer. Sammen med de forskellige faggrupper skal vi prøve at finde den rigtige løsning, lyder det.

Ifølge den administrerende direktør vil forhandlingerne forløbe over de næste tre uger.

Konsekvens af færre fisk 

Fyringerne sker som konsekvens af, at fiskeindustrien de seneste år har oplevet svære tider.

- Vi er nødt til tilpasse vores kapacitet til den fremtidige råvare-situation, der er i Danmark. Vi har jo oplevet, at der har været mindre mængder at kunne køre igennem fabrikken de sidste to år, og det er egentlig det, vi reagerer på, forklarer Christian Bisgaard.

De udskældte fiskekvoter spiller ifølge direktøren også en afgørende betydning for virksomhedens svære situation.

- Fiskeriet har jo været faldende siden 2002 og 2003. Der har man jo fået færre og færre fisk til de danske fabrikker, så det er en kombination i mellem problemer med fiskekvoterne på nogle tidspunkter af året og så fiskerikapaciteten - dvs. flådens størrelse - på andre tidspunkter af året, lyder det fra den administrerende direktør på en telefonlinje fra Oslo.

 

Du kan se mere om fyringerne hos TripleNine i vores 19:30-udsendelse, der i dag sendes kl. 20:20. Indslaget kan du også se her: 

20-25 af de god tres medarbejdere hos fiskemelsfabrikken 999 i Thyborøn risikerer at blive afskediget