Esben Lunde stopper: Det har været længe undervejs

Han stopper i folketinget, efter han har fået nyt job.

Esben Lunde Larsen kommer ikke tilbage til Folketinget efter sommerferien. Her ses han, da han gav sit ministerium videre den 2. maj 2018. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Den tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har fået nyt arbejde i USA.

Læs også Esben Lunde stopper i Folketinget: Har fået job i udlandet

Det skrev han i går på Facebook.

Ministeren skal arbejde for tænketanken World Ressources Institute i Washington D.C.

- Det er et job, hvor jeg skal udvikle bæredygtige løsninger indenfor fødevare, vand og skov. Meget af det, som jeg har gjort som minister, bare i en ny global sammenhæng, fortæller han i dag.

Han forklarer, at jobbet er årsagen til, at han stoppede som minister i maj.

- Sådan noget kommer i stand ved kontakter, og det har været på plads gennem lang tid, og det er selvfølgelig også årsagen til, at jeg har takket nej til politik nu og er trådt ud af regeringen, forklarer han og tilføjer:

- Jeg skal over i et nyt og spændende job i USA. Jeg vil gerne give min valgkreds god tid til at finde en ny kandidat, som kan blive valgt i landets bedste Venstre-kreds.

00:59

Hør Esben Lunde Larsen forklare, hvad han har gjort for miljøet gennem sin tid som minister.

Luk video

Ligeglad med spekulationer

Mens Esben Lunde Larsen var minister mødte han flere gange modvind. Den tidligere minister fortæller dog, at det var hans eget ønske, at han skulle stoppe som minister.

Læs også Mulig Lunde-afløser har takket nej til at komme i Folketinget

 - Jeg er aldrig gået op i alle de spekulationer, som menigmand og politiske journalister gør sig. Jeg ved, hvad der er sandheden, og jeg er gået efter det her job, fordi det er fantastisk spændende, og fordi jeg har haft et ønske om at skulle noget andet end politik, slår han fast.

Han siger også, at det var hans eget ønske, at han mistede fiskeriområdet i forbindelse med den såkaldte kvotekongesag.

- Jeg bad selv om, at statsministeren skulle flytte fiskeriet, for jeg kunne se, at jeg ikke kunne nå i mål med de løsninger, der skulle laves. Så var det langt bedre – og fiskeriet fortjente det også – at det kom over til en anden minister, der kunne skabe ro på det, forklarer han.

00:57 Luk video