Bilkøbere i tvivl: Er dieselbiler en del af fremtiden?

Januar byder traditionen tro på masser af åbent hus-arrangementer hos landets bilforhandlere. I år er særligt dieselbilernes fremtid usikker.

Hybridbiler kan meget vel komme til at tage helt over for de ellers i dag udbredte dieselbiler.
Hybridbiler kan meget vel komme til at tage helt over for de ellers i dag udbredte dieselbiler.
Foto: Simon Skipper / Ritzau Scanpix

Begyndelsen af januar byder traditionen tro på masser af åbent hus-arrangementer hos landets bilforhandlere. Men i år er kunderne mere end nogensinde før i tvivl om, hvilken slags brændstof, deres kommende bil skal køre på.

Og det er er der ifølge analytiker hos Bilbasen, Jan Lang, rigtig god grund til.

Det kan nemlig blive en sjældenhed at tænde en dieselbil i fremtiden. Bilkøberne er ganske enkelt kommet i tvivl om, om der er en fremtid i diesel.

- De er bange for, når de køber dieselbiler, om de må køre i dem og helt generelt om den teknologi, de investerer i, er den rette - om den er fremtidssikret så at sige, lyder analysen fra Jan Lang.

Jan Lang, Analytiker hos Bilbasen satser i fremtiden på at lease en elbil.
Jan Lang, Analytiker hos Bilbasen satser i fremtiden på at lease en elbil.
Foto: Poul Gerner / TV MIDTVEST

Hybridbiler er fremtiden 

Denne weekend er bilkøbere strømmet til forhandlernes nytårskur. Men de vælger ikke nødvendigvis det, de plejer. Kim Mikkelsen fra Silkeborg er én af de kunder, der overvejer at skippe dieselbilen.

- Nu har jeg kørt diesel i tyve år, og det skal man helst ikke gøre længere. Det har tiltalt mig at vælge benzin denne gang, men jeg tror fremtiden bliver en combi, der er bare ikke kommet til endnu, siger han.

Kim Mikkelsen fra Silkeborg overvejer efter tyve år at skifte sin dieselbil ud.
Kim Mikkelsen fra Silkeborg overvejer efter tyve år at skifte sin dieselbil ud.
Foto: Poul Gerner / TV MIDTVEST

Bilbasen er Danmarks største søgeværktøj, når der skal købes ny bil. Deres data viser, at søgning efter dieselbiler falder – og viser modsat, at hybridbiler er dem, der bliver omsat allerhurtigst.

- Det allermest sikre at købe lige nu, det er en hybridbil, hvor noget af kørslen kan foregå med en elmotor, lyder rådet fra Jan Lang.

Salgschefen tror fortsat på diesel

Hos VW i Silkeborg er der denne weekend stor interesse for at købe bil. Men her tror salgschefen dog fortsat på, at dieselbiler stadig kan sælge.

- Jeg tror ikke, at det får nogen indvirkning i rigtigt mange år fremad. Jeg tror ikke, at markedet ændrer sig så hurtigt, så behovet vil blive ved med at være der i mange år, forudser Thomas Vester Pedersen, der er salgschef ved VW-forhandlere i Silkeborg.

Det gode spørgsmål for kunderne er, hvor nemt det bliver at komme af med en dieselbil, hvis man vil sælge igen om tre-fire år? Analytikeren fra Bilbasen er ikke i tvivl om hvad der er fremtiden for ham.

- I 2020 vil vi gerne have en elbil, så frem til da, der korttidsleaser vi en, og så køber vi en ren elbil, når den kommer på markedet i 2020, siger Jan Lang.  

1:57
TV MIDTVEST tog til Åbent Hus i Bilernes Hus i Silkeborg i dag.