Endomondo-pigen i gang med nyt erhvervseventyr

I 2015 solgte Mette Lykke og hendes partnere et iværksætter-projekt for mere end en halv milliard. Nu er hun godt i gang med et nyt.

endomondopige.jpg
Foto: TV MIDTVEST

Helt som barn var Mette Lykke fra Ringkøbing vant til at bestille noget. Det mener hun selv er en af årsagerne til, at hun for ti år siden turde kaste sig ud i et usikkert app-eventyr.

Vedholdenheden betalte sig, og Mette Lykke og hendes partnere kunne for få år siden sælge løbe-app'en Endomondo til udlandet for 575 millioner kroner. Hvor meget Mette Lykke selv fik ud af salget, holder hun helst for sig selv.

- Det interessante er, at det lykkedes, og nu er der ro på det finansielle for mit vedkommende, for nu er der en vis robusthed på den front, fortæller Mette Lykke, da TV MIDTVEST møder hende hjemme i Ringkøbing, hvor hun er på besøg hos en kommende samarbejdspartner. 

Nyt erhvervseventyr 

I dag er den succesfulde erhvervskvinde igang med nye eventyr. Hun er direktør og medinvestor i vækstvirksomheden Too Good To Go. En virksomhed som bekæmper butikker og restauranters madspild. I øjeblikket samarbejder Mette Lykkes nye firma med 3000 restauranter og butikker i fem lande.

- Jeg sagde ja til Too Good To Go, fordi projektet er enormt sympatisk og spændende. Det her med at prøve at reducere madspild, det er en rigtig vigtig problemstilling at tage fat på, siger Mette Lykke. 

Mette Lykke er på besøg hos et bageri i hjembyen, Ringkøbing. Bageriet er nu en del af Mettes nye eventyr, Too Good To Go.
Mette Lykke er på besøg hos et bageri i hjembyen, Ringkøbing. Bageriet er nu en del af Mettes nye eventyr, Too Good To Go.
Foto: TV MIDTVEST

Pigen fra Ringkøbing møder altid nogen, hun kender, når hun er tilbage i barndomsbyen. Og det er i rødderne, at årsagen til hendes succes som iværksætter skal findes, mener hun selv.

- Mine søskende og jeg havde pligter, helt fra vi var 7-8 år. Da havde vi bare nogle ting, vi skulle hjælpe med, vi skulle jo ikke arbejde otte timer om dagen overhovedet, men en skulle vaske tøj, en skulle vaske op efter aftensmaden og en skulle dække bord, og der fik vi flere pligter og flere ting, vi var ansvarlige for, efterhånden som vi blev ældre, fortæller Mette Lykke. 

Hun tror selv, at det har været med til at gøre hende til slider. 

- Nu har jeg også haft en far, hvis største skræk var, at hans børn blev nogle slappe skidere. Altså, at man var sådan et barn, der ikke lærte at bestille noget. Det var næsten hans største frygt, griner Mette Lykke. 

Mette Lykke bor i dag på Frederiksberg med sin mand og to børn.

4:09
Her kan du se et indslag med vestjyske Mette Lykke, der blandt andet står bag app'en Endomondo.