Eksplosionsagtig brand i Skjern

Politiet mistænker nattens brand for at være påsat.

240412brand.jpg

Beboerne i en etageejendom på Østre Alle i Skjern fik i nat en brat opvågning. Klokken lidt over to opdagede en kvindelig beboer nemlig, at der var brand i ejendommen. Hun skyndte sig at få vækket de øvrige beboere og fik dem ud på gaden.

Branden var startet i en lejlighed i stueetagen.

- Det er en eksplosionsagtig brand, og det er meget usædvanligt for sådan en ejendom, derfor mistænker vi den for at være påsat. Desuden er der også blevet fundet en benzindunk, og det lugtede af benzin, da røgdykkerne var inde, fortæller lederen af lokalpolitiet i Ringkøbing Irvin Christensen.

Omfattende undersøgelser

Ilden fik godt fat i ejendommen, og det betød blandt andet, at en bærende væg er blevet så skadet, at den skal afstives af Beredskabsstyrelsens folk. Desuden er hjemmeværnet blevet sat til at afspærre området, da der er risiko for sammenstyrtning.

Ud over de tekniske undersøgelser af selve brandårsagen, vil politiet nu også undersøge, om nogen har et horn i siden på en af beboerne i ejendommen. Branden startede nemlig i en stuelejlighed, hvor beboeren ikke var hjemme, så politiet vil undersøge, om en forbrydelse har været målrettet netop denne beboer.