Efter voldtægt af niårig pige: Hængt ud med navn og billede på Facebook

En Facebook-side med over 15.000 følgere har angiveligt afsløret identiteten af personen, der er sigtet for voldtægt af en 9-årig i Vinderup.

I forbindelse med voldtægtssagen mod en niårig fra Vinderup, prøvede kriminalteknikere at finde beviser ved Legind Sø.
I forbindelse med voldtægtssagen mod en niårig fra Vinderup, prøvede kriminalteknikere at finde beviser ved Legind Sø.
Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Man er uskyldig til det modsatte er bevist, hvilket er grunden til, at man laver navneforbud i sager af særlig grov karakter.

Ganske enkelt så man ikke bliver forbundet med en eventuel forbrydelse hele livet i tilfælde af, at det skulle vise sig, man er uskyldig. 

Det har en side med over 15.000 følgere på Facebook dog valgt at ignorere ved at bringe navn og billede af den 34-årige mand, der er sigtet for at have voldtaget en niårig pige i Vinderup. 

Sagen udspillede sig i midten af juni, hvor den 34-årige ifølge sigtelsen lokkede pigen ind i sin bil, hvorefter han kørte til et endnu ukendt gerningssted og forbrød sig mod hende.

Facebookopslaget er fyldt med trusler mod den 34-årige mand, der er sigtet i sagen, og det er blevet delt over 4.000 gange. Blandt andet skriver personen bag siden, at "det mindste han kan gøre", er at udstille den formodede gerningsmand på sociale medier, mens han efterfølgende byder ham "velkommen på internettet". 

Det er TV MIDTVEST, der har anonymiseret opslaget.
Det er TV MIDTVEST, der har anonymiseret opslaget.
Foto: Screendump / TV MIDTVEST

I opslaget kæder ophavsmanden den 34-årige mand sammen med en lignende sag, der blev afgjort for over 10 år siden, og derfor mener ophavsmanden godt, at han kan offentliggøre den dømtes identitet, selvom retten i Herning har lagt navneforbud ned over den nye sag.

Efterfølgende er der blevet skrevet et nyt opslag på den samme Facebookside, hvor der blandt andet står, at "retsstaten har spillet fallit", og at han "gerne tager en plet på straffeattesten", hvis opslaget skulle blive anmeldt til politiet.

Den 34-årig mand blev anholdt den 22. juni og sidder lige nu varetægtsfængslet. Han nægter sig fortsat skyldig i voldtægt og frihedsberøvelse af pigen. 

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter overfor TV MIDTVEST, at de undersøger Facebookopslaget. 

- Vi er fortsat i gang med at undersøge, om der er tale om et kriminelt forhold, siger pressekonsulent Mette Helm. 

I første omgang er det selve opslaget, der er fokus på, men efterfølgende afviser de ikke, at også kommentarsporet vil blive kigget efter i sømmene. 

- Vi undersøger lige nu hovedforholdet, og så tager vi stilling til efter, om der er andre relaterede forhold, siger Mette Helm.