Drab i Handbjerg: Nægter sig skyldig

En 56-årig mand blev i dag varetægtsfængslet for at have dræbt sin 60-årige samlever Hanne Hald. Selv nægter han sig skyldig.

I grundlovsforhøret indrømmede den 56-årige mand, at han havde slået sin samlever med en mukkert, men nægter at have dræbt hende.

Anklageren vil have manden dømt for manddrab, men hans forsvarer pointerede i dag, at der kan være tale om en form for medlidenhedsdrab, da den dræbte selv skulle have bedt den 56-årige om, at slå hende ihjel. 

Drabet skete i onsdags, men den døde kvinde blev først fundet søndag efter politiet havde modtaget en henvendelse fra en bekymret bekendt til kvinden. Kvinden var blevet slået i hovedet, hvilket politiet formentlig mener er drabsårsagen. Nu skal politiet forsøge at klarlægge, hvad den 56-årige mand har foretaget sig fra onsdag og til han blev anholdt søndag eftermiddag.

Politiet afventer svar på en obduktion af kvinden og efterforsker fortsat motivet bag drabet.

Grundlovsforhøret foregik i dag bag lukkede døre, da politiet mangler at afhøre folk fra misbrugsmiljøet i Holstebro, hvor anholdelsen af den sigtede fandt sted i går søndag.