DMI: Vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand

Danmarks Meteorologiske Institut varsler kraftig vind og advarer om forhøjede vandstande i Limfjorden og langs vestkysten.

Der er udsendt varsel om forhøjet vandstand. Arkivfoto.
Der er udsendt varsel om forhøjet vandstand. Arkivfoto.

Nattens og morgenens vind af stormstyrke betyder, at DMI varsler forhøjede vandstande. Det skriver DMI på sin hjemmeside.

- Vær forberedt på, at hård vind kombineret med forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser og betydelig skade på klitter, diger, havne og bygninger, fremgår det af DMI's varsel. 

Det forventes, at vandstanden vil stige til mellem 1,5 og 1,7 meter over normalen i Limfjorden, mens der langs Vestkysten meldes om en stigning i vandstanden på omkring to meter.

Det er dog ikke kun vand, der kan give problemer i det midt- og vestjyske. Den kraftige vind har endnu ikke sluppet grebet om landsdelen. Varslet om vind af stormstyrke gælder helt frem til onsdag morgen.

- Vinden bliver kraftigst ved Vestkysten og her får vi vindstød op til stærk storm, 24 til 30 m/s. I resten af landet får vi vindstød af stormstyrke, 24-27 m/s, skriver meteorolog, Dan Nilsvall, på DMI's hjemmeside. 

Vindstød af stormstyrke kan medføre, at tagsten blæser ned, træer vælter eller at store grene knækker af træerne.

Står du midt i enten storm eller vand? Send dine billeder eller videoklip til redaktionen@tvmidtvest.dk.