DF: Hegn ulvene inde

Dansk Folkepartis landbrugsordfører mener, at når man ikke kan skyde ulven, så er løsningen at hegne dem inde, så de ikke kan true mennesker og dyr.

Debatten om ulven kører i højeste gear og har gjort det siden, man fandt optagelser af otte ulveunger ud for Ulfborg. 

Den 19. juli kom AgriNord med et forslag om at indhegne ulvene, og det forslag bliver mødt positivt hos Dansk Folkepartis landbrugsordfører. 

- Danmark er et lille land. Vi har ikke så meget frit land, så derfor synes jeg, at det er rimeligt, at vi beskytter mennesker og dyr, og holder ulvene separerede fra resten af Danmark, siger Lise Bech fra Dansk Folkeparti. 

Lise Bech mener, at nu hvor man har bestemt sig for, at man vil have ulve, finder ud af, hvor man vil have dem henne, for derefter at indhegne dem der, så de ikke generer landmænd, familier eller husdyr. 

- Vi ved nogenlunde, hvor de er. Så må vi indfange dem og bestemme os for, hvor de skal være. Skal de være i nationalparkerne, eller hvor skal de være? Vi placerer dem, hvor vi har plads, indhegner dem og så kan vi advare om, at der kan være ulve i området, siger landbrugsordføreren. 

Lise Bech, der er valgt ind i Folketinget i Thisted-kredsen, indrømmer, at hun ikke har tænkt alle detaljer i forslaget til ende, men hun er sikker på, at problemet sagtens kan løses, også selvom der skulle komme nye ulve ind syd fra. 

- Så må vi efterhånden, som vi opdager dem, sende dem hen, hvor vi vil have dem. Det er jeg sikker på, at vi nok skal finde ud af, siger Lise Bech. 

Hos Dansk Folkeparti ser man ulven som et problem, som man er nødt til at finde en løsning på. 

- De yngler jo, og det kan godt være, at man ikke synes, at det er et problem lige nu, men det kan det hurtigt blive til, siger Lise Bech. 

Selvom der dannede sig et flertal i det danske folketing for i højere grad at give lov til at skyde ulve, blev den idé skudt ned af EU, der siger, at det er imod EU's Habitatsdirektiv.