Demonstration foran Struer Rådhus: - Jeg er virkelig rørt

Over 100 mennesker var torsdag formiddag troppet op foran Struer Rådhus for at protestere imod, at en borger bliver nægtet førtidspension.

60-årige Ulla Astrup fra Struer har været i kamp med Struer Kommune gennem en længere periode. Hun er i konstante smerter. 

Kvinden har både skoliose, som gør, at hendes ryg hælder 42 grader, og er stort set faldet sammen i løbet af to år. Samtidig er hun også diagnosticeret med Parkinsons. 

Struer Kommune mener dog, at fordi hun står overfor en operation, som gør hendes ryg helt stiv, så skal hun på kontanthjælp, og dermed i arbejdsprøvning. 

Demonstration og høring på rådhuset

Torsdag demonstrerede over 100 borgere i Struer imod denne udvikling foran rådhuset. Ulla Astrup skulle i dag til høring i pensionsudvalget, og den 60-årige var glad for støtten. 

- Det betyder meget, at der er så mange, der støtter mig. Jeg er virkelig rørt. 1000 tak til alle de mennesker, der er kommet, sagde Ulla Astrup til TV MIDTVEST inden høringen. 

Ulla Astrup er på trods af den store støtte dog ikke optimistisk omkring at få tildelt førtidspension for sine skader. 

- Vi er nødt til at tage sagen, som den kommer, men kommunen har deres holdninger, og det er dem, der har det sidste ord i sagen, sagde Ulla Astrup. 

En af dem, der var dukket op til demonstrationen, var Enhedslistens handikapordfører, Jakob Sølvhøj. Han var glad for at se, at der var så mange, der stillede op på rådhuspladsen i Struer. 

- Jeg synes, at det er rigtig godt, at der bliver protesteret imod den førtidspensionsordning, som vi har måttet trækkes med i fem år nu. Jeg kender ikke Ullas sag i detaljer, men jeg kan se, at den ligner sager, som vi ser i hele landet, sagde handikapordføreren til TV MIDTVEST. 

Efter høringen havde Ulla Astrup ikke noget at tilføje.