Kig op i aften: Dannebrogsfarvet F-16 fejrer sankthans

Det rød-hvide fly kommer forbi flere midt- og vestjyske byer søndag aften.

Flyet blev malet i anledning af Dannebrogs 800 års jubilæum.
Flyet blev malet i anledning af Dannebrogs 800 års jubilæum.
Foto: Forsvaret

Der bliver lidt ekstra at kigge på i store dele af det midt- og vestjyske, når sankthans-bålene blusser søndag aften. 

Klokken 18 sender Forsvaret nemlig et F-16 fly på vingerne fra Skrydstrup, og herefter går turen rundt i landet forbi byer som Thisted, Skive, Struer, Holstebro, Ringkøbing og Skjern for i bogstaveligste forstand at vise flaget.

Jagerflyet er nemlig malet som et dannebrogsflag. Det skete i anledning af Dannebrogs 800 års jubilæum den 15. juni, og dengang blev flyet også sendt rundt i landet. Det blev ifølge Forsvaret en succes, som er værd at gentage.

- Jeg er selv rigtig ærgerlig over, at det kun var en del af Danmark, der blev tilgodeset på grund af brændstofbegrænsninger, og at jeg efter København måtte afbryde ruten til Odense grundet vejret. Interessen for at se flyet er så stor, at vi nu laver endnu en flyvning med en lidt anden rute, siger chefen for Fighter Wing Skrydstrup, oberst Uffe Holstener, i en pressemeddelelse.

Det rød-hvide F-16 er en del af det danske afvisningsberedskab, som dagligt deltager i operationer eller er på træningsture rundt om i landet. Det vil være farvet som Dannebrog resten af dets levetid.

Her kan man se, hvornår flyet forventes at ramme det midt- og vestjyske.
Her kan man se, hvornår flyet forventes at ramme det midt- og vestjyske.
Foto: Forsvaret